Dit wist je nog niet over Hollands lamsvlees

Zodra het voorjaar in de lucht hangt en je de eerste lammeren in de weilanden hebt gespot, wil je het liefst weer Hollands lamsvlees als seizoensproduct op je menukaart zetten. Een culinaire verwennerij die bekendstaat om zijn uitstekende kwaliteit, fijne textuur en milde, sappige smaak.

Hollands lamsvlees

Nederlandse lammeren

Hollands lamsvlees is afkomstig van – de naam zegt het al – Nederlandse lammeren. Omdat ze vaak worden gehouden op groene weiden vol verschillende soorten grassen, kruiden en klavers is de smaak van het vlees puur en karaktervol. Alhoewel wij je in het juiste seizoen wekelijks vers lamsvlees kunnen leveren, hebben we het jaar rond ook het vlees van Nieuw Zeelands lam en jaarling lammeren van Nederlandse bodem.

Uitgesproken smaak

Zuiglammeren worden tot de leeftijd van circa drie maanden voornamelijk gevoed met moedermelk. Daarna staat er ook steeds vaker gras op het menu. Na vier maanden voeden de lammetjes zich volledig met gras (graslam of weidelam). Het vlees van een zuiglam is licht rosé en smaakt haast melkachtig en romig. Wanneer het lam zich volledig met gras voedt, krijgt het vlees een meer rode kleur en wordt de smaak meer licht ziltig en uitgesproken.

Vol waardevolle bouwstoffen

Hollands lamsvlees, afkomstig van dieren met de juiste vet- en vleesverhouding, zit vol vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, zink en ijzer. Daarnaast bevat het ook nog eens gezonde vetten. Het bijzondere is dat ieder onderdeel van het lam qua smaak iets bijzonders heeft. Het lamsrack of lamskroon, één van de meest premium en gewilde stukken lamsvlees, is bij veel mensen algemeen bekend. Maar schotel je gasten ook eens lamsbout voor: een stuk vlees van erg hoge kwaliteit. Of lamsschenkel, afkomstig van het onderste deel van de achter- of voorpoten, dat het meest malse en zachte stuk vlees is.

Ieder stuk een eigen smaak en bereidingswijze

Elk stuk Hollands lamsvlees heeft niet alleen zijn eigen smaak, maar ook zijn eigen wijze van bereiden. Lamskoteletten, -filets en gehakt zijn uitermate geschikt om te bakken, grillen of te wokken. Vlees met veel bindweefsel, zoals schenkels en ragout, kun je beter stoven, terwijl je een lamsbout of -rack juist (na even kort aanbraden) bij voorkeur in de oven gaart, zodat het vlees mals en sappig blijft.

Eersteklas streekproduct

Ons verse lams- en jaarlingvlees is een eersteklas streekproduct en heeft daardoor een kleine ecologische voetafdruk. De lammeren groeien in alle rust en vrijheid onder natuurlijke omstandigheden op. Wist je trouwens dat van een lam vrijwel alles wordt benut? Huiden, beenderen en bloed krijgen allemaal een nuttige bestemming waardoor Hollands lamsvlees een prima keuze is als je voor duurzaam gaat.

Hét adres voor Hollands lamsvlees

Groothandel Krikke is hét adres voor vers Hollands lamsvlees, en ook van zuiglammeren. Maar natuurlijk kun je de rest van het jaar ook bij ons terecht voor elk ander stuk kwaliteitsvlees. Want jij wilt je gasten uiteraard alleen de mooiste producten serveren.

Ook interessant voor jou

6 vragen over de vegan producten van horecaslagerij Krikke

Lees verder

Goeie groothandel. Lekker vlees. Goed assortiment.

- Sytze Mulder

De beste ambachtelijke slager en horeca groothandel van Noord-Nederland! Super service en top producten, wat wil je nog meer?!

- Tom Renema

‘Kwaliteit…! Dat is waarom ik bij Krikke Culinaire Groothandel bestel. En niet alleen de kwaliteit van het vlees en de vleeswaren, het totale plaatje klopt.’

- Maarten Meijst

Wil je klant bij ons worden?

Wil jij als horecaondernemer klant bij ons worden?
Neem dan hier contact op!