‘Wij leveren maatwerk en daar denkt Krikke over mee’

Het viersterren City Hotel de Jonge is al anderhalve eeuw een begrip in Assen. Het hotel in de Drentse hoofdstad beschikt onder meer over een eigen restaurant waar chef-kok Niels Komen de scepter zwaait. ‘Bij ons gaat het heel vaak om maatwerk, en daar speelt vleesgroothandel Krikke een belangrijke rol in.’

maatwerk

Banqueting

‘Naast onze dinerkaart, die we vier à vijf keer per jaar wijzigen, en het menu du chef, dat maandelijks veranderd wordt, hebben we ook de focus op banqueting: we verzorgen lunches en diners voor vergaderingen, groepen en bruiloften. In plaats van vaste arrangementen, maken we buffetten op maat, diners op maat en verzorgen we private dining’, somt Niels op. ‘Dat is vrijwel allemaal maatwerk.’

Goede klik

Vanwege de komst van een nieuwe directeur ontstond direct na zijn indiensttreding ook het eerste contact met Krikke. Niels: ‘We hebben destijds bij elkaar gezeten en besproken wie onze vaste leveranciers waren. Toen zijn we gaan plussen en minnen: over welke waren we tevreden en over welke niet. Aan de hand daarvan kwam de directeur met een lijst met nieuwe leveranciers, waaronder Krikke. Vanaf dag één was de klik met hen heel goed.’

Maatwerk

‘Het samenstellen van arrangementen voor onze gasten is heel vaak maatwerk. Krikke denkt daarin altijd met ons mee. Ik ben op dit moment bijvoorbeeld bezig om de wensen van onze gasten van komende maand op een rij te leggen. Dan bel ik Humphry en ga met hem overleggen. Als ik bijvoorbeeld weet dat de gast graag tournedos wil, terwijl het budget niet toereikend is, vraag ik Humphry daarin mee te denken. Wat heeft hij voor goed alternatief dat wel binnen het budget past? Daar komen we altijd uit, zodat we gezamenlijk een dergelijk probleem voor de gast kunnen oplossen’, legt Niels uit.

Advies

‘Ik heb een heel goede klik met Humphry’, vervolgt de chef-kok zijn verhaal. ‘Hij wil niet alleen maar verkopen, maar geeft ook advies. Hij denkt mee. Zo wilden we vorig jaar bijvoorbeeld buiten een barbecue organiseren. Toen kwam hij met het aanbod dat we daarvoor wel apparatuur van Krikke konden lenen. Daar ben ik heel blij mee.’

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

‘Krikke is onze vaste leverancier voor vlees en gevogelte, maar daarnaast leveren ze ook brood, vleeswaren, kaas, zuivel en wild in het wildseizoen. Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, is Krikke echt onderscheidend bezig. Daar hebben zij heel grote stappen in gezet. Krikke blijft zichzelf uitdagen door steeds meer regionale producten in het assortiment op te nemen. Daar is het Holsteiner vlees, waarmee wij graag werken, er één van. Dat is echt een mooi en goed verhaal, waardoor ons bedrijf ook goed kan floreren.’

Problemen voorkomen

‘Wij werken ook veel met Dry Aged vlees van Krikke. Pasgeleden gebeurde het dat de kwaliteit van de stukken die ik op het oog had en had uitgevraagd niet helemaal voldeed. Maar doordat zij de kwaliteit vooraf nauwkeurig beoordelen, hebben ze dat probleem voorkomen. Dat is een veel prettiger ervaring, dan dat je een dergelijk probleem zelf moet oplossen. Ook dat maakt het samenwerken met Krikke zo fijn: de kwaliteit is top en ik kan altijd bij hen terecht voor advies en maatwerk.’

Ook interessant voor jou

Wist je dit al over de mooie smaken van het wildseizoen?

Lees verder

‘Bij Krikke vind je luxe, verse en eerlijke producten’

Lees verder

Wist je dit al over de mooie smaken van het wildseizoen?

Lees verder

Goeie groothandel. Lekker vlees. Goed assortiment.

- Sytze Mulder

De beste ambachtelijke slager en horeca groothandel van Noord-Nederland! Super service en top producten, wat wil je nog meer?!

- Tom Renema

‘Kwaliteit…! Dat is waarom ik bij Krikke Culinaire Groothandel bestel. En niet alleen de kwaliteit van het vlees en de vleeswaren, het totale plaatje klopt.’

- Maarten Meijst

Wil je klant bij ons worden?

Wil jij als horecaondernemer klant bij ons worden?
Neem dan hier contact op!