Speciale aandacht voor dry aged rundvlees

Wist je dat de techniek van dry aged vlees al eeuwenoud is? Drooggerijpt rundvlees is een ware delicatesse en dat hoeven we jou als chef-kok natuurlijk niet te vertellen. Het proces van dry aging brengt vlees naar een hoger niveau. Geen wonder dat het zo geliefd is in de culinaire wereld. 

dry-aged

Droogkoelkast

Bij Krikke hebben we een eigen droogkast om vlees te laten rijpen waardoor het een intense smaak en verbeterde textuur ontwikkelt. Gedurende een aantal weken tot maanden wordt het vlees onder gecontroleerde temperatuur- en vochtigheidscondities blootgesteld aan de lucht. Hierdoor verliest het vlees vocht, breken enzymen spierweefsel af en krijgt het vlees een diepere en rijkere smaak. Het doel van dry aged vlees is om de natuurlijke smaak te concentreren en een unieke malsheid te creëren die je niet kunt bereiken met vers of vacuümgerijpt vlees. 

Premium rundvlees

Wij gebruiken alleen premium rundvlees van goede kwaliteit en met een wat hoger vetgehalte om te laten rijpen in de droogkast. Vet beschermt het vlees namelijk tegen uitdrogen tijdens het rijpen, en dat maakt een rib-eye, entrecote of porterhouse steak zeer geschikt voor dit proces. Hoe langer het vlees rijpt, des te intenser en complexer de smaken worden. Het droogproces van dry aged vlees varieert van 2 tot 12 weken en soms zelfs langer. De voorkeur van de meeste chef-koks gaat uit naar een rijpingstijd van 4 tot 6 weken.  

Voordelen dry aged

Dry aged vlees kent verschillende voordelen: 

  • Unieke beleving: dit luxeproduct wordt vaak geassocieerd met high-end restaurants en culinaire hoogstandjes. 
  • Diepere smaak: de smaak van drooggerijpt vlees is rijper en complexer 
  • Malsheid: hoe langer het rijpingsproces, des te zachter en malser het vlees wordt 

Vakmanschap

Het dry aged vlees waarmee jij je gasten verwent, is meer dan alleen maar een stuk vlees. Het is bijna een culinair meesterwerk dat tijd, geduld en precisie vraagt. Een meesterwerk dat voor de liefhebber een unieke ervaring is. Een unieke ervaring die het ontdekken waard is. Een stukje vakmanschap waarvoor je bij ons terechtkunt.

Vleesgroothandel

Wist je dat wij ook droogkoelkasten verkopen, zodat je je eigen vlees – maar ook vis, gevogelte, ham, worst en kaas – kunt laten rijpen? Zelfs wijn kun je er op een aantrekkelijke manier in presenteren. Wil je meer weten over wat wij als vleesgroothandel en leverancier van culinaire specialiteiten je kunnen leveren? Neem dan vooral eens contact met ons op. We kunnen je er alles over vertellen.

Ook interessant voor jou

Wist je dit al over de mooie smaken van het wildseizoen?

Lees verder

‘Bij Krikke vind je luxe, verse en eerlijke producten’

Lees verder

Goeie groothandel. Lekker vlees. Goed assortiment.

- Sytze Mulder

De beste ambachtelijke slager en horeca groothandel van Noord-Nederland! Super service en top producten, wat wil je nog meer?!

- Tom Renema

‘Kwaliteit…! Dat is waarom ik bij Krikke Culinaire Groothandel bestel. En niet alleen de kwaliteit van het vlees en de vleeswaren, het totale plaatje klopt.’

- Maarten Meijst

Wil je klant bij ons worden?

Wil jij als horecaondernemer klant bij ons worden?
Neem dan hier contact op!