’Dat persoonlijke contact met Krikke vind ik fijn’

Aan de voet van Nederlands oudste vuurtoren in het dorp West-Terschelling is Brasserie Brandaris te vinden. Eline de Boer zwaait er sinds 2021 de scepter in de keuken. ‘Mijn compagnon staat ‘aan de voorkant’ waar ik ook weleens bijspring, maar mijn hart ligt in de keuken’, glundert de geboren en getogen inwoonster van Terschelling.

Krikke

Een droom die uitkwam

Voordat Eline mede-eigenaar werd van de brasserie, die al meer dan 50 jaar een begrip op het Waddeneiland is, werkte ze er al tien jaar. ‘Dat ik de zaak kon overnemen was voor mij een droom die uitkwam. Daardoor kende ik het bedrijf natuurlijk al. Toen ik op zoek ging naar een goede leverancier voor vlees, kreeg ik het advies om eens met Krikke te gaan praten. Ik kende hen al wel van het seizoen dat ik bij Paviljoen De Walvis werkte. Ook daar was Krikke de vaste leverancier.’ Het contact werd snel gelegd en de rest is geschiedenis.

Vlees

‘Bij Krikke neem ik een groot gedeelte van ons vlees af. En verder leveren ze me nog wat standaard dingetjes, zoals kaas en vleeswaren die gebruikt worden voor de lunch. Voor de overige producten doe ik zaken met lokale leveranciers. Je zit toch op een eiland en dan is het wel belangrijk om dat in stand te houden. Je hebt elkaar hier echt nodig om in de werkgelegenheid en het voortbestaan te kunnen blijven voorzien.’ 

Eigen dry aged kast

Onlangs schafte Eline via Krikke ook een dry aged kast aan. ‘We hebben hem ook al in gebruik’, vertelt ze enthousiast. ‘En nee, hij staat niet in de keuken, maar gewoon midden in de zaak, zodat de gasten het ook kunnen zien. Het dry aged vlees loopt verbazingwekkend goed. De gasten betalen er graag ietsje meer voor. Ze willen gewoon een goed product hebben, en omdat het in de zaak te zien is, verkoopt het zichzelf wel. Echt leuk om te zien.’

Rondleiding in Grou

‘Humphry, en voorheen ook Ivo,  is hier ook weleens bij ons op het eiland geweest. Maar voordat we de dry-aged kast kochten, hebben wij Krikke in Grou ook een keer bezocht. We gingen er eigenlijk gewoon heen om naar die kast te kijken en er wat informatie over te krijgen, maar we mochten meteen het hele bedrijf zien. Ik vond het leuk om te zien waar de producten die ik bij hen afneem vandaan komen. Het is niet eens een zo heel groot bedrijf en dat je dan tóch zoveel bedrijven kunt voorzien van kwaliteitsproducten!’

Heel persoonlijk

Eline: ‘Het contact met Krikke ervaar ik als heel fijn. Heel persoonlijk. Kwaliteit en service zijn altijd goed en ze denken altijd mee. Ze weten wat bij je past. Als ze een keer een bepaalde aanbieding hebben, weten zij bij elk bedrijf dat past en dan word je ook door hen benaderd. Dat persoonlijke mis ik bij grotere bedrijven.’

Distributie

‘En ja, natuurlijk gaat er ook weleens wat mis’, haast Eline zich te zeggen. ‘Maar dat wordt altijd snel opgelost. Er wordt snel gehandeld. Omdat wij op een eiland zitten, moet ik de distributie goed plannen. De levering van speciale producten, zoals onze sateetjes – die Krikke voor ons op spiesjes doet, maar die we zelf marineren – duurt vaak twee dagen. Vooral in het hoogseizoen, ’s zomers draaien we hier met 180 gasten op een avond, moet je dat goed incalculeren.’

Fijne sparringspartner

‘Vooral het meedenken en het persoonlijke vind ik echt top aan Krikke’, vat Eline de samenwerking samen. ‘Als we plannen hebben voor een nieuwe kaart, kunnen we altijd fijn sparren. Wij vertellen wat we willen en welke smaken we in gedachten hebben, en Krikke bedenkt daar dan een leuk stukje vlees bij wat qua prijs ook goed is om te doen. Zij hebben zicht op wat het vlees gaat doen. Welke prijzen er gaan stijgen. Daar zijn ze altijd heel eerlijk in en dat waardeer ik enorm.’

Ook interessant voor jou

Goeie groothandel. Lekker vlees. Goed assortiment.

- Sytze Mulder

De beste ambachtelijke slager en horeca groothandel van Noord-Nederland! Super service en top producten, wat wil je nog meer?!

- Tom Renema

‘Kwaliteit…! Dat is waarom ik bij Krikke Culinaire Groothandel bestel. En niet alleen de kwaliteit van het vlees en de vleeswaren, het totale plaatje klopt.’

- Maarten Meijst

Wil je klant bij ons worden?

Wil jij als horecaondernemer klant bij ons worden?
Neem dan hier contact op!