

Een symbool van kwaliteit, duurzaamheid en culinaire verfijning. Lamsvlees uit Nieuw-Zeeland is niet zomaar een vleesproduct, maar staat bekend als het beste lamsvlees van de wereld. Dankzij de ideale natuurlijke omstandigheden, zorgvuldige veehouderijpraktijken en focus op kwaliteit, blijft het een favoriete keuze voor de ware liefhebber.
De volle, natuurlijke smaak en uitstekende kwaliteit van lamsvlees uit Nieuw-Zeeland is terug te voeren naar verschillende oorzaken, zoals de uitgestrekte, groene graslanden, waar ze het hele jaar door in de vrije natuur kunnen grazen. Het gras en de witte klaver waarmee de lammeren zich voeden is rijk aan voedingsstoffen en mineralen en dat draagt bij aan de volle, natuurlijke smaak van het vlees.
Ze worden hun hele leven met gras gevoerd – en omdat er geen extra voedsel nodig is, is de kans op ziektes sterk verminderd – wat een meer uitgesproken smaak oplevert. Het gras is heel weelderig. Dat komt doordat Nieuw-Zeeland omringd is door de oceaan en dat zorgt voor een constant vochtig klimaat.
Wat de smaak van lamsvlees uit Nieuw-Zeeland eveneens ten goede komt, is de afwezigheid van hormonen en preventieve antibiotica. De dieren groeien op zonder chemische middelen. Die hebben ze niet nodig , omdat alles wat ze wél nodig hebben op natuurlijke wijze in de weide groeit. Bovendien is het vlees, dankzij de ruime bewegingsvrijheid van de lammeren die hun spieren versterkt, mals en mager, met een dieprode kleur en bevat het een lage hoeveelheid vet en cholesterol. Verder is het rijk aan hoogwaardige eiwitten en bevat het vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, zink en ijzer. Dat maakt het een gezonde en pure keuze.
Tegenwoordig is niet alleen de smaak van een stuk vlees belangrijk, maar speelt voor de consument ook dierenwelzijn een grote rol. Op dat gebied zit je met lamsvlees uit Nieuw-Zeeland eveneens goed. De boerderijen moeten namelijk aan strenge eisen op het gebied van dierenverzorging voldoen.
Daardoor groeien de lammeren in een stressvrije omgeving op. En ook dat proef je, want stressvrije dieren leveren doorgaans malser vlees. Niet voor niets is Nieuw-Zeeland goed voor 5 procent van de wereldwijde schapenvleesproductie en levert het meer dan de helft van de lamsvleesexport wereldwijd.
Natuurlijk ken je ons Hollands lamsvlees dat we wekelijks vers kunnen leveren. In het seizoen hebben we ook mooie zuiglammeren in ons assortiment. Maar verwen je gasten ook eens met lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Omdat het onder speciale omstandigheden wordt ingevroren, blijven malsheid en smaak behouden. Bestel het vandaag nog.
Wil jij als horecaondernemer klant bij ons worden?
Neem dan hier contact op!