‘Krikke onderscheidt zich in de service’

Aan het Waagplein, op de kop van de Herestraat in het altijd bruisende Groningen, vind je News Café. Daar kun je terecht voor zowel een ontbijt of lunch als een diner, borrel, feest of vergadering. Het is er goed toeven, en iedereen is welkom om te genieten van het lekkers op de uitgebreide kaart, zoals een heerlijke vegan avocadoburger met bijpassend broodje, een botermalse rundercarpaccio, de niet te versmaden saté van kippendij of een portie oer-Hollandse bitterballen van vleesgroothandel Krikke.

Krikke

Chef-kok

Robert Elstrodt er zwaait sinds een aantal jaren de scepter in de keuken. ‘Ik kwam hier, net na corona, binnen als souschef. Niet lang daarna nam de toenmalige chef-kok afscheid en dat was voor mij een mooie kans om zijn plaats in te nemen. We draaien heel goed. In het begin heb ik nog wel even personeelsproblemen gehad, zoals zoveel bedrijven natuurlijk, maar inmiddels heb ik hier alles helemaal op orde’, klinkt het enthousiast.

Wat goed is, ga je niet veranderen

‘Vleesgroothandel Krikke was al één van de vaste leveranciers van New Café toen ik hier kwam’, blikt Robert terug. ‘Toen ik chef-kok werd, heb ik een aantal zaken veranderd, maar het contact met Krikke heb ik gewoon aangehouden. Bovendien kende ik Humphry ook al. Dat was prettig, want we wisten wat we aan elkaar hadden. En wat goed is, ga je niet veranderen natuurlijk.’

Veel kippetjes

Krikke is voor verschillende producten op de kaart van het News Café het vaste adres. ‘Een beetje diepvries – en dan voornamelijk veel bitterballen – hotdogs, rundercarpaccio en de avocadoburger’, somt de chef op. ‘Die avocadoburger is vegan: een heel mooie en lekkere burger met een bijpassend broodje erbij. En natuurlijk de kippendijen. Ik geloof dat we vorig jaar op bijna 5500 kilo zaten! Dat zijn heel wat kippetjes’, lacht Robert.

Kruiden

‘Bij ons gaan die kippendijen heel hard, want we gebruiken het voor meerdere gerechten. Het is echt mooi vlees. In het begin kruidde ik dat altijd zelf, maar dan was de smaak niet altijd constant. De ene keer was het net wat te pittig en de andere keer weer niet gekruid genoeg. Toen heb ik gevraagd of Krikke het wilde kruiden. Dat is toen uitgebreid getest, totdat we het exacte grammage vonden. Daardoor is het nu altijd precies op de juiste manier gekruid.’

Service, eerlijkheid en goede producten

‘Als ik kijk naar waarin ze zich onderscheiden, is dat beslist de service. Natuurlijk geven andere leveranciers dat ook, maar ik vind dat Krikke net een stapje meer zet. Daarnaast vind ik de eerlijkheid ook belangrijk. En de goede producten natuurlijk. De samenwerking is gewoon heel prettig en de verstandhouding met Humphry heel goed. Hij komt zelf ook regelmatig langs om te vragen of alles nog naar wens is en even een ‘bakkie’ te doen. We zijn altijd eerlijk tegen elkaar. Dat is hoe we allebei in elkaar zitten. Als ik iets ergens anders goedkoper kan krijgen, kijkt hij of hij wat kan doen met de prijs. Ook dat is een stukje service.’

Meedenken in alternatieven

‘Krikke bezorgt zes dagen per week, maar natuurlijk komt het ook weleens een enkele keer voor dat bepaalde producten niet voorradig zijn. Dan krijg ik altijd meteen een belletje of appje. Als het vlees betreft, wordt er direct meegedacht over een alternatief. En als het om culinaire specialiteiten gaat, bijvoorbeeld omdat de mosterdkaas op is, laten ze weten wanneer die weer binnenkomt. Dan weet ik dat en kan ik het desnoods voor die paar dagen ergens anders bestellen.’

Prettige samenwerking met Krikke

‘Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het contact met Krikke als een heel prettige samenwerking ervaar’, besluit Robert zijn verhaal. ‘Dat is altijd zo geweest en zo hoort het ook. Dan zijn er ook weinig strubbelingen. Het is gewoon goed.’

Ook interessant voor jou

Wist je dit al over de mooie smaken van het wildseizoen?

Lees verder

‘Bij Krikke vind je luxe, verse en eerlijke producten’

Lees verder

Wist je dit al over de mooie smaken van het wildseizoen?

Lees verder

Goeie groothandel. Lekker vlees. Goed assortiment.

- Sytze Mulder

De beste ambachtelijke slager en horeca groothandel van Noord-Nederland! Super service en top producten, wat wil je nog meer?!

- Tom Renema

‘Kwaliteit…! Dat is waarom ik bij Krikke Culinaire Groothandel bestel. En niet alleen de kwaliteit van het vlees en de vleeswaren, het totale plaatje klopt.’

- Maarten Meijst

Wil je klant bij ons worden?

Wil jij als horecaondernemer klant bij ons worden?
Neem dan hier contact op!