‘Ik ben écht blij met Krikke als leverancier!’

Grand Café Mr. Bakels in Groningen mag zich tegenwoordig beslist een volwaardig restaurant noemen. Mede-eigenaar Anton van Sprundel nam met twee compagnons in augustus 2023 het grand café aan het Gedempte Zuiderdiep over, evenals het naastgelegen Buckshot Café. ‘Van simpele gerechtjes als saté, risotto of een burger zoals je dat in een grand café kunt verwachten, zijn we overgegaan op meer ‘restaurantwaardige’ gerechten, zoals een steak en bavette. Maar er staat ook weleens duif op de kaart of varkensmedallions. Met Krikke als vleesleverancier is de kwaliteit er dusdanig op vooruitgegaan, dat we qua gerechten ook omhoogschieten.’

Krikke

Kwaliteitscontrole

Terwijl zijn ene compagnon zich focust op het café en de andere zich vooral met evenementen en alle randzaken daaromheen bezighoudt, staat Anton in het restaurant. ‘Nee, ik ben geen chef-kok’, legt hij lachend uit. ‘Al verwacht bijna iedereen dat wel als ze horen dat je mede-eigenaar van een restaurant bent. Ik heb in het verleden weleens in de keuken gestaan, maar ik houd me toch al bijna twintig jaar bezig met de voorkant. Uiteraard is er wel veel contact met de keuken’, haast hij zich te zeggen. ‘Zo doe ik bijvoorbeeld de kwaliteitscontrole van het vlees.’

Plezierige samenwerking

‘Toen we het bedrijf overnamen, was Krikke hier al leverancier. Bij de overname hebben we een soort plan gemaakt. Waar staat het bedrijf nu en waar willen we naartoe? We zijn toen met Humphry om tafel gaan zitten. Er was meteen een klik. Nu kende ik hem al wel persoonlijk, maar dan moet het zakelijk natuurlijk ook goed voelen. Dat deed het en dat maakt de samenwerking heel plezierig. We hebben Krikke in ons plan meegenomen en hun gevraagd wat ze konden leveren, zodat we stappen konden maken.’

Eerlijk advies

En dat werpt beslist zijn vruchten af. Anton: ‘Vier keer per jaar passen wij onze kaart aan en daarbij laten we ons door Humphry adviseren. We krijgen altijd een overzicht van wat we bij hen besteld hebben, zodat we precies zien wat de hardlopers zijn geweest en wat niet. Soms heb ik bepaalde ideeën over iets nieuws op de kaart, maar raadt Humphry het af omdat het te duur is. Hij komt dan ook meteen met een vergelijkbaar alternatief dat beter is voor onze marges. Daar is hij altijd heel eerlijk in.’

Fijne partner

‘Wat ik ook heel prettig vind, is dat als er iets niet leverbaar is – om wat voor reden dan ook – ik meteen word gebeld of geappt. Het wordt ook altijd opgelost. Mocht er eens iets van de bestelling vergeten zijn, dan wordt dat toch dezelfde dag alsnog geleverd. Daar zijn ze heel scherp in. Dat maakt Krikke ook tot zo’n fijne partner. Daarin zie je wel verschil met de grotere leveranciers. Maar dat komt denk ik ook omdat bij Krikke de lijntjes kort zijn.’

Onderscheidend

‘Maar Krikke onderscheidt zich ook op een andere manier’, vervolgt Anton zijn verhaal. ‘Laatst was er bij een restaurant hier in de buurt een bestelfout had gemaakt. In plaats van 6 kilo hadden ze 60 kilo besteld. Dat komt weleens vaker voor en dan belt Humphry me om te vragen of ik interesse heb. Zo kan ik mijn gasten zo nu en dan verrassen met iets speciaals dat niet op de kaart staat. Humphry is dan blij met zo’n oplossing – die hij dan voor een speciale prijs aanbiedt – en ik ben blij dat hij aan ons denkt, zodat ik weer iets unieks heb. Vooral onze vaste gasten die de kaart kennen, vinden dit erg leuk.’

Blij met Krikke

‘Ja, ik ben blij met Krikke’, besluit Anton zijn relaas. ‘Niet alleen vanwege de kwaliteit die ze leveren – want die staat beslist op nummer 1 – maar ook om de manier waarop ze met ons omgaan. Duidelijk en eerlijk. Ze communiceren goed. Het is écht een fijne partner!’

Ook interessant voor jou

Goeie groothandel. Lekker vlees. Goed assortiment.

- Sytze Mulder

De beste ambachtelijke slager en horeca groothandel van Noord-Nederland! Super service en top producten, wat wil je nog meer?!

- Tom Renema

‘Kwaliteit…! Dat is waarom ik bij Krikke Culinaire Groothandel bestel. En niet alleen de kwaliteit van het vlees en de vleeswaren, het totale plaatje klopt.’

- Maarten Meijst

Wil je klant bij ons worden?

Wil jij als horecaondernemer klant bij ons worden?
Neem dan hier contact op!