

Het is een vertrouwd beeld als je door het Hollandse landschap rijdt: overal zie je grazende koeien in de wei staan of ze liggen lui te herkauwen. De zwart-bonte Holsteiner is daar een goed voorbeeld van. Maar naast het vlees van dit gras gevoerde rassen, leveren wij ook vlees van graan gevoerd vee. Het soort voeding dat een rund eet, heeft invloed op de smaak van het vlees. In dit blogartikel vertellen we je er meer over.
Wij leveren zowel gras als graan gevoerd vlees. Onder die laatste categorie valt het vlees dat afkomstig is van Holstein, Angus en Hereford rundveerassen die gehouden worden in onder andere Europa. Het gematigde klimaat en de vruchtbare gronden, ruime groene vlakten en rivieren zijn ideaal voor deze runderen. Ook de Australische Black Angus behoort tot deze categorie.
Al vanaf het moment dat de kalveren bijgevoerd worden, krijgen de runderen een afgestemd dieet met onder andere graan als bestanddeel. De Australische Black Angus wordt maar liefst 200 dagen afgemest met een dergelijk dieet en de Japanse Wagyu een vol jaar. Graandiëten bevatten onder andere maïs, tarwe, gerst en andere granen.
Graan gevoerd rundvlees is vooral te herkennen aan de rijkere marmering: de vetadertjes die door het spierweefsel lopen. En juist die marmering zorgt voor de sappige, boterachtige smaak en de malsere textuur. Een smaak die vaak zoeter en minder ‘aards’ is dan die van gras gevoerd rundvlees. Ondanks het wat hogere vetgehalte is het rijk aan hoogwaardige eiwitten, ijzer, zink en B-vitamines.
Doordat de runderen leven in een gecontroleerde omgeving en een afgepast dieet krijgen, kan de consistente kwaliteit van het vlees beter gegarandeerd worden. En dat is voor jou als horecaondernemer van groot belang. Jouw gasten komen immers bij jou vanwege je uitstekende kwaliteit. Graan gevoerd rundvlees is dan ook populair bij chefs en vleesliefhebbers die op zoek zijn naar een luxe eetervaring.
Graan gevoerd rundvlees biedt een scala aan sneden die geschikt zijn voor verschillende culinaire toepassingen. Denk aan ribeye, entrecote, brisket en short ribs. Dankzij de vetmarmering droogt het vlees minder snel uit bij hoge temperaturen, wat het zeer geschikt maakt voor grillen, bakken en roosteren.
Verras de ware vleesliefhebber die jouw restaurant uitkiest voor een onvergetelijke culinaire ervaring daarom eens met zo’n prachtig stuk graan gevoerd vlees. Neem contact op met onze ambachtelijke horecaslagerij voor vlees van topkwaliteit.
Wil jij als horecaondernemer klant bij ons worden?
Neem dan hier contact op!