‘Door Krikke kunnen we rammen en gas geven’

Al acht jaar zwaait chef-kok Sil Bakker de scepter in de keuken van Grand café De Jongens van Joure. ‘Ik wilde altijd al een eigen zaak. Eerst draaide ik het restaurant samen met een compagnon, maar die droeg het stokje na vijf jaar over aan mijn vrouw Jolanda. Wij runnen nu een grand café dat voor elk wat wils te bieden heeft: van een makkelijk sateetje tot meer luxere en exclusieve gerechten. En dat allemaal in een ongedwongen sfeer terwijl je van een goed glas wijn geniet. Dat kan mede dankzij Krikke, die daar beslist een groot aandeel in heeft.

Krikke

Makkelijke keuze

Sil werkte hiervoor in verschillende keukens in andere restaurants die ook samenwerkten met Krikke. ‘Volgens mij deden ze ook al zaken met ons grand café voordat ik het overnam’, herinnert hij zich. ‘Maar omdat ik overal al met hen had samengewerkt, was dat voor mij een uitgemaakte zaak. Een heel makkelijke keus. We werken er heel graag mee samen.’

Betrouwbaar

‘Dat komt doordat de kwaliteit altijd betrouwbaar is. Het vlees dat wij afnemen van het Vleesatelier is altijd goed. We willen onze gasten voor een eerlijke prijs een goed bord eten voorzetten, en dat lukt met het vlees van Krikke altijd. Ik verwacht een bepaalde kwaliteit en aan die eisen wordt altijd voldaan. We krijgen dan ook nooit klachten dat het vlees taai is.’

Zes dagen per week

‘Maar wat ik ook erg belangrijk vind, is dat Krikke zes dagen per week levert. Dat is voor De Jongens van Joure met 130 stoelen heel fijn, want het is voor mij moeilijk in te schatten wat de hardloper van de dag is. De ene dag is er veel vraag naar biefstuk, terwijl de andere dag de spareribs erg in trek zijn. Dan wil je niet inzitten over de kwaliteit én is het erg belangrijk wanneer je leverancier dagelijks voor de deur staat om de voorraad weer aan te vullen. Dat in tegenstelling tot veel leveranciers op wie je maar twee of drie keer per week een beroep kunt doen.’

Autopech

Als zich zo nu en dan eens een probleem voordoet, wordt dat meteen opgelost. ‘Zo had de chauffeur die het vlees kwam brengen een keer autopech. Dat kan gebeuren, maar dan zijn ze wel zo attent om meteen een appje te sturen, zodat je weet dat het allemaal wat langer kan duren. Ook waren er op een gegeven moment wat problemen met wild dat we op de kaart hadden staan. Toen zijn ze nog speciaal voor ons naar één van hun wildleveranciers in Amsterdam gereden om het op te halen. Krikke komt gewoon altijd met een oplossing. Dat geeft het vertrouwen dat je altijd op hen kunt terugvallen.’

Opgegroeid met Krikke

‘Ja, ik ben echt blij met hen’, vervolgt Sil zijn verhaal. ‘Ik kan met al mijn vragen bij hen terecht. Ik ben met Krikke opgegroeid. Ik denk dat ik in totaal al 15 jaar met hen samenwerk. We zijn hen dankbaar dat we mede dankzij hen hier al acht jaar kunnen rammen en gas geven. Wij willen dat onze gasten blij zijn, en daar hebben wij een goede slager voor nodig. Daar heeft Krikke beslist een aandeel in, want zij zijn er al vanaf het begin bij.’

Ook interessant voor jou

Goeie groothandel. Lekker vlees. Goed assortiment.

- Sytze Mulder

De beste ambachtelijke slager en horeca groothandel van Noord-Nederland! Super service en top producten, wat wil je nog meer?!

- Tom Renema

‘Kwaliteit…! Dat is waarom ik bij Krikke Culinaire Groothandel bestel. En niet alleen de kwaliteit van het vlees en de vleeswaren, het totale plaatje klopt.’

- Maarten Meijst

Wil je klant bij ons worden?

Wil jij als horecaondernemer klant bij ons worden?
Neem dan hier contact op!