

Een zonnige middag op het terras. Of binnen, in de sfeervolle ambiance van jouw horecagelegenheid. Wanneer je gasten niet speciaal voor een uitgebreid diner komen, maar vooral willen genieten van een goed gesprek met elkaar in een ontspannen setting, maakt een hapje en een drankje dat samenzijn natuurlijk compleet. Een overheerlijke tapasplank mag op jouw kaart dan ook niet ontbreken.
Er zijn verschillende dingen waarop je kunt letten om ervoor te zorgen dat je tapasplank een smakelijke en gevarieerde ervaring wordt voor je gasten. Een ervaring waarvoor ze beslist nog een keer terug zullen komen. Bij Krikke ben je daarvoor aan het juiste adres, want naast een vleesgroothandel en ambachtelijke horecaslagerij, zijn wij ook leverancier van culinaire specialiteiten.
Zorg voor een ruimte variatie in smaken, texturen en kleuren. Maak voor je tapasplank een goed overwogen keuze in zoute, zoete, pittige en hartige elementen. Hierbij kun je denken aan een mix van kazen met vleeswaren, noten met fruit en dips met brood. Wist je dat wij ook ambachtelijk brood leveren? Van crispy, vers en eenvoudig artisanaal en op steen gebakken brood, tot zuurdesem- en rustiek brood.
Kies voor hoogwaardige ingrediënten van goede kwaliteit. Wij hebben een ruim assortiment aan binnen- en buitenlandse kazen en vleeswaren die zeer geschikt zijn voor op je tapasplank, zoals lokale kazen, gorgonzola of bierkaas, Turfrikke Skinke, Italiaanse en Spaanse vleeswaren. Mooie, eerlijke én heerlijke producten, die passen bij de hoogstaande kwaliteit waar jij om bekendstaat.
Naast vleeswaren kun je ook seafood op je tapasplank presenteren, zoals butterfly gamba’s of andere vissnacks. Desgewenst kunnen we ook vega(n) producten leveren. Maar denk ook aan olijvenmixen, beer battered onionrings, notenmixen, tafelzuren en drogeworstsoorten. Warme en koude borrelhapjes, dips en tapenades: ze horen allemaal op de borrelplank én we hebben het allemaal in ons assortiment.
Een goed geportioneerde tapasplank moet genoeg borrelhapjes bieden voor je gasten, maar ook weer niet té veel. Een goede richtlijn is om voor ongeveer acht tot tien verschillende bites per persoon te zorgen.
Voor trouwe gasten is variatie een must. Overweeg daarom eens te werken met een thema, zoals uitsluitend Hollandse, Franse of Mexicaanse gerechtjes op je tapasplank. Of voeg seizoensgebonden ingrediënten toe voor de meest verse en smaakvolle opties. En wat dacht je van een (streek)charcuterieplank met Coppa di Akkrum, Turfrikke Schinke en pastrami? Kom je er zelf niet uit? Vraag ons om advies voor een plank die speciaal bij jouw uitspanning én bij jouw gasten past.
Wil jij als horecaondernemer klant bij ons worden?
Neem dan hier contact op!