Goeie groothandel. Lekker vlees. Goed assortiment.
‘We koken tot en met twaalf gangen’, vertelt Maarten Meijst, chef en mede-eigenaar van Restaurant M in Groningen niet zonder trots. ‘We werken met luxe, verse en eerlijke producten, waarmee we al onze gerechten zelf klaarmaken. We staan echt voor kwaliteit. Vandaar dat Vleesgroothandel Krikke één van onze vaste leveranciers is.’
Getipt door concullega
Voordat Maarten naar Groningen kwam, werkte hij in horecagelegenheden in Amsterdam, Arnhem en Houten. ‘Omdat ik niet uit het Noorden kom, wist ik niet waar ik hier een goede vleesgroothandel kon vinden toen we met Restaurant M begonnen’, blikt de chef terug. ‘Dus ik ben toen eens wat gaan rondvragen. Via een concullega van mij, de chef van een ander bedrijf, ben ik uiteindelijk bij Krikke terechtgekomen. We zijn eerst telefonisch in gesprek gegaan, en vervolgens is Humphry hier een keer langs gekomen. Zo is het balletje gaan rollen.’
De beste service
Spijt van dat eerste contact heeft Maarten geen moment gehad, want hij heeft in Krikke een goede en betrouwbare leverancier gevonden die eerlijke producten levert. ‘Ik heb natuurlijk met verschillende slagers in de rest van het land gewerkt, maar Krikke onderscheidt zich vooral in de service naar de klanten toe. En ja, het vlees is natuurlijk ook goed, anders had ik niet nog steeds bij hen gezeten’, lacht Maarten. ‘Humphry komt hier elke maand wel een keer langs om te vragen of alles nog naar wens is. Daar hoef ik nooit om te vragen. Natuurlijk kan het voorkomen dat er eens iets niet geleverd kan worden, maar dan komt hij altijd met een oplossing. En omdat we met verrassingsmenu’s werken, merken onze gasten daar overigens niets van.’
Jus van kalfsbotten
‘Onze kaart verandert voortdurend, dus er is niet echt een vast product wat we het hele jaar door afnemen. Of nou ja, op de kalfsbotten na dan. Die worden hier iedere anderhalve à twee weken geleverd. Daar trekken we jus van. Maar verder kijken we welk vlees en vleeswaren passen bij het seizoen of de tijd van het jaar. Met kerst hebben we bijvoorbeeld Wagyu bij Krikke gekocht. In het voorjaar is hun lamsvlees favoriet en in het najaar staat er wild op onze kaart. Stuk voor stuk eerlijke producten.’
Eerlijke producten
‘Want ik werk graag met eerlijke producten. Het hoeft voor mij niet per se biologisch vlees te zijn, want zo’n keurmerk zegt me niet zo veel. Wild is daar een mooi voorbeeld van. Zo’n hert wordt geschoten in een seizoen dat het mag. Je mag het vlees ervan alleen niet ‘biologisch’ noemen, omdat het dier op een akker in de buurt misschien wel een bespoten blaadje sla heeft gegeten. Maar het is wel een heel mooi en puur stuk vlees. Daarom vind ik die keurmerken eigenlijk heel vreemd. Je betaalt er alleen maar extra geld voor. Ik kijk liever zelf of ik het eerlijk vlees vind. En bij Krikke weet je zeker dat het om eerlijke producten gaat.’
Kwaliteit
‘We werken wel met lokale producten, maar het is voor ons geen must. Als het Franse vlees op een bepaald moment beter is, dan heb ik dat liever dan vlees uit de regio. Het gaat om de kwaliteit die wij onze gasten voorzetten. En van die kwaliteit kan ik bij Krikke altijd op aan. Dat, én hun service, zijn de belangrijkste redenen dat zij één van onze vaste leveranciers zijn.’
Ook interessant voor jou
Ervaringen
Wil je klant bij ons worden?
Wil jij als horecaondernemer klant bij ons worden?
Neem dan hier contact op!