‘Bij Krikke ben je nooit een nummer’

‘De prijs-kwaliteitverhouding is erg goed, maar ook het meedenken en meehelpen om het juiste product te vinden, de flexibiliteit’, somt Tjitte Kooistra van Hotel Restaurant Princenhof in het Friese Earnewâld (Eernewoude) de punten op waarmee Vleesgroothandel Krikke zich onderscheidt. ‘Het zijn gewoon allerlei dingen die je het gevoel geven geen nummer te zijn, maar juist een belangrijk persoon. Ze willen écht wat voor je doen.’

Krikke

Op het lijf geschreven

Tjitte startte zijn loopbaan bij Princenhof in 2003. Hij groeide door tot chef-kok en sinds kort mag hij zich mede-eigenaar noemen. ‘Dit bedrijf is mij op het lijf geschreven’, klinkt het trots. ‘Spanning, drukte, sensatie: alle dagen is het anders.’

Vleesgroothandel Krikke

Het begin van zijn samenwerking met Krikke gaat enkele decennia terug. ‘Ik kende hen al via het theehuis, waar ik hiervoor heb gewerkt. Daar was Henk, de vader van Ivo, leverancier. ‘Toen ik hier kwam werken, bleek de toenmalige chef-kok het vlees eveneens van Krikke te betrekken. Ivo had de vleesgroothandel inmiddels van zijn vader overgenomen. Hij had veel veranderingen doorgevoerd en allemaal gedreven mensen om zich heen verzameld. De samenwerking was al goed en is eigenlijk alleen maar verbeterd.’

Vlees, brood, kaas en zuivel

‘Het vlees is natuurlijk het belangrijkste product wat we bij Krikke afnemen’, vervolgt de chef-kok zijn verhaal. ‘Biefstuk, varkenshaas, satévlees, gehakt, kip, kippendijen en barbecuevlees. Maar ook stoofvlees. Runderstoof. En carpaccio. Maar daarnaast ook brood, kaas en zuivel, al hebben we daar ook nog andere leveranciers voor.’

Positieve samenwerking

‘Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel positief ben over Vleesgroothandel Krikke. Het contact is goed. Ze zijn op allerlei manieren te bereiken – telefonisch, per e-mail en WhatsApp – en er wordt altijd snel en adequaat gereageerd. Alleen op zaterdag was het weleens lastig om met iemand in contact te komen. Daar heb ik het onlangs met Ivo over gehad en daar heeft hij meteen een oplossing voor aangedragen. Daar staan ze open voor. De situatie heeft zich nog niet weer voorgedaan, dus ik kan nog niet zeggen of het ook werkt, maar ik ga ervan uit dat dat probleem verleden tijd is. Mijn ervaring is dat als ze bij Krikke iets zeggen of beloven, het ook goedkomt.’

Hart voor de zaak

‘Van de mensen die bij Krikke werken, krijg ik de indruk dat ze allemaal hun best doen. Dat ze hart voor de zaak hebben. Bij Princenhof is dat ook zo. Dat maakt de samenwerking voor beide partijen ook zo prettig, want zo kom je samen tot iets heel leuks.’

Ook interessant voor jou

Wist je dit al over de mooie smaken van het wildseizoen?

Lees verder

‘Bij Krikke vind je luxe, verse en eerlijke producten’

Lees verder

Wist je dit al over de mooie smaken van het wildseizoen?

Lees verder

Goeie groothandel. Lekker vlees. Goed assortiment.

- Sytze Mulder

De beste ambachtelijke slager en horeca groothandel van Noord-Nederland! Super service en top producten, wat wil je nog meer?!

- Tom Renema

‘Kwaliteit…! Dat is waarom ik bij Krikke Culinaire Groothandel bestel. En niet alleen de kwaliteit van het vlees en de vleeswaren, het totale plaatje klopt.’

- Maarten Meijst

Wil je klant bij ons worden?

Wil jij als horecaondernemer klant bij ons worden?
Neem dan hier contact op!